Veganska köttbullar = vegobullar

Vad sägs om klassiska köttbullar men på ett veganskt och djurvänligt vis? Dessa vegobullar är supergoda, enkla att göra och dessutom klimatsmarta. Det kan inte bli bättre!

Du behöver:

 • 300 g formbar färs
 • 0,5 dl japansk soja
 • 1 gul lök
 • 1 tsk citronpeppar
 • Mjölkfritt margarin till stekning

Gör så här:

  1. Finhacka löken och sätt igång pannan
  1. Häll upp upptinad sojafärs i en bunke och blanda i soja , peppar och lök. Det är viktigt att du väljer en sojafärs du gillar i smaken och som gärna har stora bitar färs för bästa konsistens.
  1. Värm upp margarin i en stekpanna och rulla en vegobulle.
  1. Börja med att provsteka en vegobulle, är du nöjd med storlek och smak så rullar du resten och steker de. Det är då du har möjlighet att anpassa salt och peppar efter smak. Servera med valfria tillbehör.

Serveringsförslag: Potatismos, brunsås & lingonsylt

Tips! Häll i lite ströbröd för att få färsen mer fast så det blir lättare att rulla vegobullarna.

Gör gör vegobullarna tillsammans med Rädda Djuren-klubben på vår TikTok-kanal! Kolla in vår steg-för-steg-videon, här

Recept från Välj Vego

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer