Philadelphiabullar i långpanna

Ingredienser

  • 5 dl havre- eller sojamjölk

  • 150 gram rumsvarmt mjölkfritt margarin

  • 1 pkt jäst (50 gram)

  • 1 dl strösocker

  • ½ tsk salt

  • 12 dl vetemjöl

  • Pärlsocker

Fyllning

  1. 150 gram rumsvart margarin

  2. 200 gram Creamy Spread naturell

  3. 3 dl florsocker

  4. 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Ljumma mjölken och rör ut jästen med.

  2. Tillsätt det rumsvarma margarinet, sockret, saltet och mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.

  3. Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.

  4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

  5. Gör 20-24 fördjupningar i degen med en mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Strö över pärlsocker.

  6. Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.

  7. Låt svalna och skär sedan i fyrkanter mellan hålen.

Text, bild och recept: Vegankocken