Veganska scones

Recept på veganska och snabba scones. Gör frukosten lite lyxigare med rykande färska scones!

Portioner: 4 Tid: 20

Du behöver:

  • 5,5 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 50 g mjölkfritt margarin

  • 2 dl havremjölk

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienser för hand eller med bakmaskin.

    1. Forma sconsen till små frallor och grädda i 8-10 min.

    1. Äts med fördel direkt efter att de kommit ut från ugnen.

Tips: strö över frö eller havssalt innan de bakas i ugnen för att göra de extra goda!

Servering: bred på din favoritsylt på de nybakade sconesen, ost eller marmelad.

Gör veganska scones tillsammans med Rädda Djuren-klubben på vår TikTok-kanal! Kolla in vår steg-för-steg-video här

Recept från Välj Vego