Kornelia

Veganska köttbullar = vegobullar

Vad sägs om klassiska köttbullar men på ett veganskt och djurvänligt vis? Dessa vegobullar är supergoda, enkla att göra och dessutom klimatsmarta. Det kan inte bli bättre!

Portioner: 4

Tid: 30 min

Du behöver:

  • 300 g formbar färs

  • 0,5 dl japansk soja

  • 1 gul lök

  • 1 tsk citronpeppar

  • Mjölkfritt margarin till stekning

Gör så här:

  1. Finhacka löken och sätt igång pannan

  2. Häll upp upptinad sojafärs i en bunke och blanda i soja , peppar och lök. Det är viktigt att du väljer en sojafärs du gillar i smaken och som gärna har stora bitar färs för bästa konsistens.

  3. Värm upp margarin i en stekpanna och rulla en vegobulle.

  4. Börja med att provsteka en vegobulle, är du nöjd med storlek och smak så rullar du resten och steker de. Det är då du har möjlighet att anpassa salt och peppar efter smak. Servera med valfria tillbehör.

Serveringsförslag: Potatismos, brunsås & lingonsylt

Tips! Häll i lite ströbröd för att få färsen mer fast så det blir lättare att rulla vegobullarna.

Recept från Välj Vego

Laga vegobullarna tillsammans med Rädda Djuren-klubben på vår TikTok-kanal!

Se videon här