Veganska wienerbröd

Ett landskap av chokladwienerbröd breder ut sig över bakplåtspapprets horisont

Ingredienser:

  • {"ingredients":{"amount":"1","amountType":"msk","ingredient":"vatten"}}

  • {"ingredients":{"amount":"1","amountType":"dl","ingredient":"florsocker"}}

  • {"ingredients":{"amount":"30","amountType":"g","ingredient":"mörk choklad"}}

  • {"ingredients":{"amount":"1/2","amountType":"dl","ingredient":"vaniljsås eller marsánkräm"}}

  • {"ingredients":{"amount":"1","amountType":"förpackning","ingredient":"Findus smördegsplattor"}}

Ingredienser, 10 st

  • 1 förp Findus smördegsplattor

  • 1/2 dl vaniljsås eller marsánkräm

  • 30 g mörk choklad

  • 1 dl florsocker

  • 1 msk vatten

Gör så här

1. Tag fram smördegsplattorna och låt dem tina lätt i ca 10 min.2. Dela varje platta på mitten så att du får 10 lika stora kvadrater och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.3. Skär ett ca 4 cm lång snitt i varje hörn på kvadraterna så att du får sammanlagt 8 ”snibbar” på varje kvadrat.4. Tag varannan snibb och lägg i mitten av kvadraten, tryck till när du vikt in de fyra snibbarna.5. Lägg en klick marsánkräm eller vaniljsås i mitten av varje kvadrat.6. Grädda i 200 grader i ca 10 min. Låt svalna helt.7. Garnera med smält choklad och glasyr.

Text och recept: Vegankocken