Vegansk korvstroganoff

Vi är många som gillar skolmat och en av favoriträtterna är såklart korvstroganoff! Rätten är dessutom superenkel att göra vegansk och djurvänlig. Vi använder en vegansk falukorv och vegetabilisk grädde. Perfekt för hela familjen!

Du behöver:

 • 500 g vegokorv (det finns både soja-och glutenfria middagskorvar)
 • 1 gul lök
 • 3 msk tomatpuré
 • 2 tsk paprikapulver
 • 5 dl havre- eller sojagrädde (välj glutenfritt vid celiaki)
 • salt
 • peppar

Gör så här:

  1. Skär korven i tjocka strimlor. Skala och hacka löken och bryn korv och lök i en stekpanna.
  1. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och vegetabilisk grädde. Rör om och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  1. Låt sjuda några minuter under omrörning. Servera med ris och sallad. Om du använder boil-in-bag ris kan du spara några minuter i köket.

Piffa korvstroganoffen med en klick senap och hackad persilja!

Servering: gör sig bra med en god kålsallad till.

Gör den veganska korvstroganoffen tillsammans med Rädda Djuren-klubben på vår TikTok-kanal! Kolla in vår steg-för-steg-video här

Recept från Välj Vego

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer