Veganska wienerbröd
Ett landskap av chokladwienerbröd breder ut sig över bakplåtspapprets horisont
Ingredienser:
{"ingredients":{"amount":"1","amountType":"msk","ingredient":"vatten"}}
{"ingredients":{"amount":"1","amountType":"dl","ingredient":"florsocker"}}
{"ingredients":{"amount":"30","amountType":"g","ingredient":"mörk choklad"}}
{"ingredients":{"amount":"1/2","amountType":"dl","ingredient":"vaniljsås eller marsánkräm"}}
{"ingredients":{"amount":"1","amountType":"förpackning","ingredient":"Findus smördegsplattor"}}
Ingredienser, 10 st
1 förp Findus smördegsplattor
1/2 dl vaniljsås eller marsánkräm
30 g mörk choklad
1 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här
1. Tag fram smördegsplattorna och låt dem tina lätt i ca 10 min.2. Dela varje platta på mitten så att du får 10 lika stora kvadrater och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.3. Skär ett ca 4 cm lång snitt i varje hörn på kvadraterna så att du får sammanlagt 8 ”snibbar” på varje kvadrat.4. Tag varannan snibb och lägg i mitten av kvadraten, tryck till när du vikt in de fyra snibbarna.5. Lägg en klick marsánkräm eller vaniljsås i mitten av varje kvadrat.6. Grädda i 200 grader i ca 10 min. Låt svalna helt.7. Garnera med smält choklad och glasyr.
Text och recept: Vegankocken