Philadelphiabullar i långpanna
Ingredienser
5 dl havre- eller sojamjölk
150 gram rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
12 dl vetemjöl
Pärlsocker
Fyllning
150 gram rumsvart margarin
200 gram Creamy Spread naturell
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör så här
Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
Tillsätt det rumsvarma margarinet, sockret, saltet och mjölet. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Gör 20-24 fördjupningar i degen med en mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Strö över pärlsocker.
Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
Låt svalna och skär sedan i fyrkanter mellan hålen.
Text, bild och recept: Vegankocken