Krispig vegansk burgare med picklad rödkål

Det är enkelt och löjligt gott att göra veganska burgare. Allt från att göra vanliga sojafärsburgare till dessa veganska chicken style burgare. En god och krispig burgare som med piffas med en chunky majonnäs-och avokadoröra.

Ingredienser

4 portioner

4 burgarbröd

1 pkt chicken style burgare från Fry’s

200 g rödkål

2 dl växtbaserad majonnäs

1 avokado

1 rödlök

4 stora salladsblad

1 bifftomat

1 dl skivade jalapeños

Ingredienser pickellag

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda kålen. Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret har lösts upp. Hyvla rödkål med en osthyvel eller strimla den fint med kniven, ha kålen i en burk och häll över lagen.
  2. Dela avokado, gröp ur och tärna i bitar. Blanda ihop avokado och majonnäs i en skål.
  3. Skiva tomater och skölj salladen ordentligt.
  4. Lägg burgarna på grillen (eller stek) tills de får en krispig yta på vardera sida, är de djupfrysta tar det cirka 15 minuter beroende på hur varm grillen är. Lägg brödet på grillen en liten stund också så att den blir varm och krispig på ytan.
  5. Sätt ihop burgaren med grönsaker, jalapeños, chunky majonnäs-och avokadoröra och njut!

Tack för recepttipset Välj Vego

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer