Vegansk snickerskaka

Tänk om vi skulle blanda choklad med jordnötssmör och annat gott, visst skulle det bli en himmelskt god kaka? Just, precis! Här har ni ett säkert kort till fikan: Snickerskaka!

Du behöver:

 • 1 dl socker
 • 1 ½ dl ljus sirap eller agavesirap
 • 1 burk jordnötssmör (340 gram)
 • 4 dl cornflakes
 • 4 dl krossade riskakor
 • 1 dl kokosflingor
 • 200 gram mörk choklad

Gör så här:

 1. 1.Smält socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull. Det ska blandas till en len sörja av godsaker. Under tiden krossar du riskakor i en bunke, blandar ner cornflakes och kokos.
  1. Häll den smälta jordnötssörjan i bunken och blanda väl. Låt det svalna lite så kan du använda händerna och hjälpa till med. Tryck sedan ut massan på ett bakplåtspapper, den ska vara 1-2 cm hög beroende på hur tjock snickers du vill ha.
  1. Smält choklad i vattenbad och häll det över kakan så det blir ett jämt lager. Ställ in det hela i kylen tills chokladen stelnat.
  1. Sedan kan du skära i så stora bitar du önskar. Förvara i kylskåp och ta fram lagom tills gästerna kommer eller din favoritserie börjar på tv.

Tips: strö över lite havssalt för en extra smaksensation.

Servering: kylda, de är godast direkt från kylen; för bästa crunch!

Gör snickerskakan tillsammans med Rädda Djuren-klubben på vår TikTok-kanal! Kolla in steg-för-steg-videon här

Recept från: Välj Vego

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer