Lasagne med sojafärs

Jag insåg att jag måste lägga upp ett recept på vegansk sojafärslasagne – en av mina favoritmaträtter!

Färssås

 • 1 stor gul lök3 vitlöksklyftor
 • 125 g torr sojafärs eller 3,5 dl färdig sojafärs (t ex Icas eget märke)
 • 1 burk krossade tomater (helst 500 g)
 • 3 msk tomatpuré
 • Salt, svartpeppar, basilika

Bechamelsås

 • 5 dl havre- eller sojamjölk
 • 2,5 dl havre- eller sojagrädde
 • 3 msk idealmjöl eller vetemjöl (fast den klumpar lätt) Riven muskot, salt, vitpeppar och ev 1/2 tsk gurkmeja (för färgens skull)

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka sojafärsen om du använder torkad sådan. Stek under tiden hackad lök i olivolja i en stor kastrull.
 2. Häll ned sojafärs och krossade tomater i kastrullen. Koka ihop i 15 min. Krydda.3. Vispa ihop idealmjöl med 1 dl havre/sojamjölk i en kastrull. Koka sedan upp och tillsätt resten av mjölken samt grädden och låt koka upp.
 3. Riv ned muskot. Salta och peppra. Låt koka i 5 min på svag värme så det ej bränner.
 4. Häll pyttelite bechamelsås i botten på en icke smord ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva sedan lasagneplattor med lager av färssås och bechamelsås, men spara hälften av bechamelsåsen till översta lagret som endast skall bestå av lasagneplattor och bechamelsås. Dekorera gärna med halverade körsbärstomater.
 5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Servera en sallad till.

Text & recept: Vegankocken

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer