Korvgifflar

Som barn på 80-talet var det fest när korvgifflar serverades. De kan ätas som en varmrätt (beräkna 3 korvar per person), som en del av en buffé, på barnkalas eller som picknickmat.

Självklart går det att byta ut korv mot annat gott, kanske tzay eller rasher och sojaost.

Portioner: 12 stycken
Tid: 15 minuter

Degen

 • 50 g mjölkfritt margarin
 • 2 dl havremjölk
 • 25 gram jäst
 • 1/2 tsk salt
 • 4–-5 dl vetemjöl
 • Senap och ketchup
 • (Havregrädde)

Fyllning

 • Tofu-, seitan- eller sojakorv, antingen coctailstorlek eller långa korvar delade i kortare bitar.

Gör så här

 1. Smält margarinet och blanda med havremjölken.
 2. När degvätskan svalnat till max 37 grader blandas jästen i. Tillsätt salt och arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg.
 3. Låt jäsa cirka 15 minuter.
 4. Sätt ugnen på 225 grader.
 5. Kavla ut degen till en stor rundel och skär den i 12 snibbar.
 6. Lägg en korv på varje snibb. Pensla ut lite senap och ketchup på korven. Rulla ihop till en giffel och lägg med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt. Pensla ev. med havregrädde.
 7. Sätt in gifflarna i ugnen när den blivit varm och grädda 13-–15 minuter.
Gifflarna monteras från små tårtbitar av deg skurna från en rundel. På bilden syns en plåt i bakgrunden där rader med korvgifflar börjar samlas. I förgrunden en kavel och en rundel deg med små korvbitar längs med cirkelns kant. De flesta tårtbitarna är redan bortskurna och rullade.

Text & bild 2: Vegankocken

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer