Chokladtryffel

Okej, här kommer världens enklaste recept på vegansk chokladtryffel. Denna gång blev det helt utan någon spexig smaksättning, dock är ju choklad och salt något av det godast som finns.

Annars är det väldigt lätt att smaksätta med t.ex. kardemumma, chili, pepparkakskryddor, citronskal eller ingefära. Och förutom att rulla de i florsocker eller kakao så kan en istället rulla i finhackade nötter eller smaksatt rörsocker. Möjligheterna är alltså oändliga – se detta som ett recept att utgå ifrån.

{ PORTIONER: 20 / TID: 20 MINUTER }

Ingredienser, 20 st

  • 200 g mjölkfri mörk choklad
  • 1 dl havregrädde
  • 2 msk kokosolja alt. mjölkfritt margarin
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • Kakao och florsocker

Gör så här

  1. Värm upp havregrädden i en kastrull och hacka chokladen grovt under tiden.
  2. Tillsätt choklad och resterande ingredienser i kastrullen med den varma grädden.
  3. Låt det smälta under omrörning, ställ sedan kylt så att den stelnar.
  4. Forma smeten till små bollar och rulla i kanel eller florsocker. Låt stå kallt till servering.

Text & recept: Vegoteket

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer