Vanliga frågor om Rädda Djuren-klubben

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Rädda Djuren-klubben. Om du inte hittar svaret på din fråga här är du varmt välkommen att kontakta oss på raddadjuren@djurensratt.se.

Vem kan bli medlem?

Alla barn mellan 0-13 år är välkomna att vara med i Rädda Djuren-klubben. Det året som barnet fyller 14 år erbjuds ni att istället teckna ett ungdomsmedlemskap i Djurens Rätt för samma pris som ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben. Detta är självklart helt frivilligt.

Förnyas medlemskapet automatiskt?

Nej, medlemskapet förnyas inte automatiskt. Betalaren av medlemskapet får i slutet av året ett brev om att det är dags att förnya medlemskapet om barnet vill fortsätta vara medlem. Då kan ni välja om ni vill förnya medlemskapet. Om ni väljer att inte förnya medlemskapet för nästkommande år ber vi er maila (medlemsservice@djurensratt.se) eller ringa (08-555 914 40) för att avsluta medlemskapet.

Vad kostar ett medlemskap?

Ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben kostar 100 kronor per år och medlemsavgiften gör skillnad för djuren.

Jag vill ge bort ett medlemskap till ett barn som inte bor på samma adress som mig, funkar det?

Självklart! I början av medlemsformuläret finns det en liten box där det står “samma adress som betalaren”, den boxen bockar du ur när du vill ge bort ett medlemskap till ett barn som inte bor på samma adress som dig. Längst ner i formuläret kan du sedan fylla i vilken adress som medlemstidning och välkomstbrev ska skickas till.

Här kan du ge bort ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben.

Berättar ni om hur djuren i exempelvis livsmedelsindustrin eller pälsindustrin har det?

Ja, en del av syftet med Rädda Djuren-klubben är att lära barnen om hur djuren i exempelvis livsmedelsindustrin och pälsindustrin har det. I vårt material pratar vi även om djur som används i djurförsök och djur som används av människor för underhållning. Men vi är väldigt försiktiga med hur mycket vi berättar och går aldrig in på några otäcka detaljer. Vi berättar att djuren inte har det bra, och sedan fokuserar vi istället på att lära barnen vad djuren behöver för att må bra.

Några exempel på hur vi skriver om dessa ämnen hittar du under fliken “Lär dig mer” här på vår hemsida.

Visar ni otäcka bilder på djur som lider?

Vi visar aldrig några bilder som kan upplevas som otäcka, varken i vår tidning, på vår hemsida eller i våra sociala medier. Vi är väldigt försiktiga med hur mycket vi berättar och visar när vi pratar om djur som har det dåligt. Vi visar bara bilder på glada djur som har det bra!

Hur många gånger kommer tidningen Klubbnytt ut?

Rädda Djuren-klubbens egen medlemstidning Klubbnytt kommer ut med 5 nummer per år.

Har Rädda Djuren-klubben någon koppling till Djurens Rätt?

Ja, Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt och vi jobbar tillsammans för en djurvänligare värld. Vi vill att djur ska respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Vi vill göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Våra uppdragsgivare är bland annat kor, grisar, kycklingar, hönor och fiskar.

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år. Du kan läsa mer om klubben här.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.

Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Är Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med mer än 50 000 medlemmar.

Du kan läsa mer om Djurens Rätt här.

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.