Nu kan barn starta en egen miniklubb - för djuren!

Rädda Djuren-klubben är en stor klubb som rymmer många små klubbar. När barn har en miniklubb är det lättare att genomföra kul idéer och projekt eftersom de kan få tips och hjälp med att göra bra saker för djuren från Rädda Djuren-klubben. Det är roligare att göra saker ihop med andra som vill engagera sig för djuren!

Är det många i klassen, föreningen eller i kompisgänget som bryr sig om djur, vill engagera sig mer för att alla djur ska få lov att ha det bra?

Nu kan unga djurvänner starta en egen miniklubb och vara med och hjälpa djuren. Miniklubben blir deras egen klubb med tillhörande personligt miniklubbkort. Rädda Djuren-klubbens miniklubbar är för barn upp till 13 år som vill göra skillnad för djuren, lära sig mer om djur och som vill vara med och göra bra saker för djuren.

Det är superenkelt att starta en egen miniklubb!

Ni behöver vara mellan 6-13 år, minst 3 stycken medlemmar och välja ett klubbnamn. Det kostar ingenting att skapa en miniklubb och ni bestämmer själva vad er klubb ska göra. Ni kan till exempel ha en miniklubb som handlar om ett speciellt djur eller ett tema ni vill lära er mer om. Eller så kan ni ha en klubb som samlas och gör bra saker ihop - till exempel pysslar djurvänligt, plockar skräp i naturen, ritar affischer med djurvänliga budskap, eller bakar vegofika tillsammans.

Många barn som bryr sig om djur och vill vara med och påverka djurens situation till det bättre. Unga djurvänner behöver ett forum där de kan prata om vad som händer i världen och hur de på enkla vis kan vara med och hjälpa till. Hur mycket eller litet en vill och kan göra bestämmer miniklubben själva.

Läs mer om hur enkelt det är att starta en miniklubb här

Bra att veta och förstå om miniklubbar i Rädda-Djuren-klubben

🐰 En miniklubb är en grupp djurvänner som gör någonting tillsammans. Det gemensamma för alla miniklubbar i Rädda Djuren-klubben är att vi kämpar för djurs rättigheter.

🐶 Alla miniklubbarna är ideella miniklubbar, det vill säga att ingen person ska tjäna pengar på att gå med i miniklubben.

🦁 Alla miniklubbar ska vara öppna för nya att delta i. En annan sak är att tänka på transparens, vilket ungefär betyder öppenhet. Att styrelsen är öppen med vad som är på gång inom miniklubben ger ökat förtroende hos medlemmarna och gör miniklubben roligare att vara med i.

🐮 Miniklubbarna är också demokratiska, vilket betyder att alla medlemmar har rätt att vara med och bestämma om miniklubben (vad som ska göras etc). Det sker på miniklubbens årsmöte som hålls en gång om året. Då tar ni upp just sådana frågor.

🐵 Under resten av året finns en styrelse, som medlemmarna har valt personer till och som ser till att det årsmötet bestämde blir utfört.

🦊 För att kunna ha en miniklubb krävs också att det finns en revisor. Den har till uppgift att kolla så att styrelsen följer stadgarna och årsmötets beslut, och att ekonomin hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Revisorn är inte med i styrelsen men har rätt att se alla underlag, t.ex. styrelseprotokoll och bokföring. En revisor kan inte vara släkt med någon i styrelsen. Har ni svårt att hitta en revisor kan Rädda Djuren-klubben hjälpa er med det.

🐯 Om miniklubben vill göra sådant som kostar pengar, så finns det bidrag att söka från Rädda Djuren-klubben. Det kan vara hyra av bord för att kunna delta på en marknad, köpa in material till pyssel för någon aktivitet osv.

För mer information och till formulär för att starta en miniklubb, klicka här

När miniklubben är startad och registrerad kan alla miniklubbmedlemmar skriva ut varsitt miniklubbkort. Välj mellan djurmotiven räv, sköldpadda, gris, kyckling, lamm och marsvin!

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi sprider information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på:

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer