Om webbplatsen

De här sidorna är för dig som är vuxen och nyfiken på Rädda Djuren-klubben. Kanske arbetar du i skolan eller är förälder, eller både och?

På den här webbplatsen hittar du barnanpassad fakta om djur, om deras rättigheter och information om hur en kan hjälpa dem på enkla sätt. All information är faktagranskad av våra etologer, och våra källor finns angivna intill texten.

Barn är kloka och har en naturlig medkänsla för allt levande. De har också ett naturligt intresse för och en nyfikenhet på djurvärlden och hur den fungerar. Detta vill vi hjälpa till att ta vara på och uppmuntra genom att lära dem om djur och om vår relation till dem.

Till faktatexterna om djur finns det rutor som “bäst för djuret” och värderingsfrågor. “Bäst för djuren” är information om hur just det djuret helst vill och behöver leva, granskad av våra etologer. I sektionen för värderingsfrågor hittar du frågor som kan användas för att reflektera över texten, egna erfarenheter och samhället vi lever i.

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.

Bild: Grigorita Ko/Shutterstock

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer