Om Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är Sveriges största klubb för barn som bryr sig om djur. Alla barn upp till och med 13 år är välkomna att vara med.

Vi tycker att det är viktigt att lära barn om djur och huvudmålet är att ge dem ett djuretiskt förhållningssätt. Empati är en förmåga som behöver träning och Rädda Djuren-klubbens material hjälper barn att utveckla sin medkänsla för alla levande varelser. Vi tror att kunskap och intresse leder till respekt och medkänsla. Därför finns Rädda Djuren-klubben.

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt. När du blir medlem i klubben blir du samtidigt medlem i hela Djurens Rätt.

Djurens Rätt jobbar för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst, till exempel alla fiskar och kycklingar som föds upp för att bli mat eller alla råttor och möss som används i djurförsök. Vi informerar om hur djuren har det och visar vad en kan göra för att göra skillnad för djuren. Vi jobbar för att påverka politiker att ta fram bättre lagar som skyddar djuren och trycker på för att utveckla alternativ till djurförsök så att inga djur skadas i laboratorierna. Vi jobbar också för att inspirera och göra det lättare för företag och privatpersoner att välja vego och göra djurvänliga val.

Både Djurens Rätt och Rädda Djuren-klubben är helt beroende av gåvor och medlemskap för att kunna göra det vi gör. När du blir medlem så är du med och stöttar vårt arbete för djuren!

Ett medlemskap kostar 100 kronor per år, och medlemsavgiften gör skillnad för djuren!

Teckna ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi sprider information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på:

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer