Dela ut informationsmaterial

Ett första steg för att skapa förändring för djuren är att informera människor om hur djuren har det, och vad de kan göra för att hjälpa till. Om en vill hjälpa till att sprida information om djurens situation kan en dela ut informationsmaterial som berättar hur djuren har det.

Ett första steg för att skapa förändring för djuren är att informera människor om hur djuren har det och vad de kan göra för att hjälpa till. Om en vill hjälpa till att sprida information om djurens situation kan en berätta om hur djuren har det.

Att ha ett informationsbord där du står och delar ut material är ett bra sätt att sprida information om hur djuren har det. Kanske går det att ha ett sådant bord någonstans i skolan, eller så kan du stå på stan. Tänk på att ställa dig någonstans där många människor passerar, och om du tänkte stå på stan så är det bra att alltid prata med en vuxen innan så att någon kan vara med dig.

Förslag på material som du själv kan ta fram:
  • Pyssla själv! Om du tycker att det är roligt att rita och pyssla kan du göra eget informationsmaterial som du delar ut. Förhoppningsvis får informationsmaterialet många människor att tänka till kring djurens situation och hur vi behandlar dem!
  • Gör egna pins för djuren! Kolla in de unga djurhjältarna Tove och Morris när de ritade för djuren på sidorna 16-17 i Klubbnytt nummer 2 2021 här
  • Rita affischer! Ha ett tydligt budskap och använd ett större papper till din affisch så du får plats att skriva stort; så att det syns ordentligt. Ju större och färgstarkare, desto lättare blir det att läsa. Tänk på att bara sätta upp dina affischer där det är tillåtet att affischera och visa respekt för andras affischer. Täck aldrig för någon annans affisch (om den inte är gammal) För inspiration, kolla in hur Moa Karlsson gjorde med sina affischer på sidorna 16-17 i Klubbnytt nummer 4 2021 här
  • Namninsamling! När du står och delar ut informationsmaterial kan du samtidigt samla in namn till olika kampanjer för djuren också. Djurens Rätt har ofta kampanjer med namninsamlingar för djuren, och dit får du gärna hjälpa till att samla in namn:
    Kolla in aktuella och pågående kampanjer
  • Dela ut smarriga vegorecept! Skriv ner ditt bästa och godaste vego-recept och dela ut. Ett bra och kul sätt att visa hur enkelt det är att göra en djurvänlig (och klimatsmart) insats genom att byta ut animaliska produkter till veganska.

Tips på recept? Kika in Djurens Rätts inspirationssajt Välj Vego!

Har du fler bra tips på hur en kan hjälpa djuren? Maila gärna in tipset till raddadjuren@djurensratt.se

Lycka till med dina insatser för djuren & tack för att du är en fin djurvän!

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi sprider information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på:

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer