Uppstartsmöte och skapande av miniklubben

När ni startar en miniklubb i Rädda Djuren-klubben behöver ni vara några stycken som tillsammans bestämmer hur miniklubben ska fungera. Det görs på ett uppstartsmöte.

För att starta miniklubb behöver ni vara minst tre personer, där minst 60 % av er är mellan 6-13 år, som bildar en styrelse. Alltså, om ni är tre personer, då behöver minst två av er vara mellan 6-13 år. Ni behöver också välja en revisor, det kan vara en vuxen.

Uppstartsmötet håller ni i formuläret som finns länkat längre ner på sidan. Antingen kan ni sitta tillsammans vid en dator eller vid varsin dator på olika platser om ni kör via Meet, Zoom eller liknande.

Att göra inför uppstartsmötet

Det finns några saker som ni kan förbereda innan ni börjar uppstartsmötet. Följande punkter kan vara bra att ha tänkt på innan mötet. Ni kan alltid kontakta oss om ni har några frågor!

🐰 Välj ordförande, sekreterare och justerare inför mötet

Ni behöver välja någon som leder mötet, en mötesordförande, och någon som skriver protokollet från mötet, en sekreterare. Välj en mötesordförande bland er som deltar. En justerare kontrollerar så att protokollet stämmer överens med det som bestämdes under mötet. Inte så svårt, men viktigt!

🐰 Välj er styrelse

Ni kommer också att utse miniklubbens styrelse. Det är styrelsen som bland annat ser till att det ni bestämmer görs, är kontakten utåt och sköter miniklubbens pengar. Ni måste som sagt ha minst tre personer i styrelsen men ni kan ha fler om ni vill. 60 % av dem som är med i styrelsen måste vara mellan 6-13 år.

🐰 Ta fram en verksamhetsplan

Det är bra att förbereda er verksamhetsplan innan ni sätter igång. Med verksamhetsplan menas några ord om vad ni ska göra under året (till exempel: “Vi ska samlas och göra djurvänligt pyssel.”). Självklart kan ni göra fler saker senare än det ni bestämmer nu.

🐰 Förbered uppgifter om engagerade medlemmar

Om ni har några medlemmar så kan det vara bra att förbereda deras uppgifter och lämna dem vid första uppstartsmötet. De uppgifter som behövs är namn, personnummer, telefonnummer, e-post och ort på alla engagerade medlemmar.

Gå till uppstartsmöte ⟶

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi sprider information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på:

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer