Starta miniklubb i Rädda Djuren-klubben, varför då?

Rädda Djuren-klubben är en stor klubb som rymmer många små klubbar. När ni har en miniklubb är det lättare att genomföra roliga idéer och projekt eftersom ni kan få tips och hjälp med att göra bra saker för djuren från Rädda Djuren-klubbens ledare. Det är roligare att göra saker ihop med andra som vill engagera sig för djuren!

För att starta miniklubb behöver ni vara minst tre personer, där minst 60 % av er är mellan 6-13 år, som bildar en styrelse.

Bra att veta och förstå om miniklubbar i Rädda Djuren-klubben

🐰 En miniklubb är en grupp djurvänner som gör någonting tillsammans. Det gemensamma för alla miniklubbar i Rädda Djuren-klubben är att vi kämpar för djurs rättigheter.

🐶 Alla miniklubbarna är ideella miniklubbar, det vill säga att ingen person ska tjäna pengar på att gå med i miniklubben.

🦁 Alla miniklubbar ska vara öppna för nya att delta i. En annan sak är att tänka på transparens, vilket ungefär betyder öppenhet. Att styrelsen är öppen med vad som är på gång inom miniklubben ger ökat förtroende hos medlemmarna och gör miniklubben roligare att vara med i.

🐮 Miniklubbarna är också demokratiska, vilket betyder att alla medlemmar har rätt att vara med och bestämma om miniklubben (vad som ska göras etc). Det sker på miniklubbens årsmöte som hålls en gång om året. Då tar ni upp just sådana frågor.

🐵 Under resten av året finns en styrelse, som medlemmarna har valt personer till och som ser till att det årsmötet bestämde blir utfört.

🦊 För att kunna ha en miniklubb krävs också att det finns en revisor. Den har till uppgift att kolla så att styrelsen följer stadgarna och årsmötets beslut, och att ekonomin hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Revisorn är inte med i styrelsen men har rätt att se alla underlag, t.ex. styrelseprotokoll och bokföring. En revisor kan inte vara släkt med någon i styrelsen. Har ni svårt att hitta en revisor kan Rädda Djuren-klubben hjälpa er med det.

🐯 Om miniklubben vill göra sådant som kostar pengar, så finns det bidrag att söka från Rädda Djuren-klubben. Det kan vara hyra av bord för att kunna delta på en marknad, köpa in material till pyssel för någon aktivitet osv.

Läs mer om miniklubbarna här:

Låter det här kul? Fyll då i en intresseanmälan om att starta miniklubb.

Starta er egen Rädda Djuren-klubb

Rädda Djuren-klubben är en stor klubb som rymmer många små klubbar. När ni har en miniklubb är det lättare att genomföra roliga idéer och projekt eftersom ni kan få tips och hjälp med att göra bra saker för djuren från Rädda Djuren-klubbens ledare. Det är roligare att göra saker ihop med andra som vill engagera sig för djuren!

Ingen inloggning behövs för att fylla i formuläret och ni kan ändra i efterhand! 🐶🦁


Skriv kontaktperson

Här vill vi veta vem som är ansvarig kontakt för er klubb. Alltså, vem av er vi kontaktar först och främst!

Läs mer om vår integritetspolicy här www.raddadjuren.se/integritet

Pssst! Du får välja ett eget miniklubbkort med olika söta djur!

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi sprider information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på:

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer