Hjälp varandra att vara djurvänner

Peppa och inspirera dina vänner till att göra fler djurvänliga val med er miniklubb. Var en stark röst för djuren, tillsammans gör vi skillnad!

Hjälpa varandra att vara djurvänner

Eftersom djuren inte kan prata för sig själva behöver vi människor påminna oss om varför vi ska tänka på djuren 😻 Som djurvän kan du inspirera dina kompisar genom att visa vad du själv gör för djuren. Du kan också berätta för andra om hur djuren har det och vad de kan göra för att hjälpa till. 🙌

Tips på saker miniklubben kan göra för att hjälpa varandra:

  • Påminn om att djur är individer

Kom på roliga sätt att visa för andra att djur är individer som vill finnas till för sina egen skull! Till exempel kan ni lära er massor om något speciellt djur, och sedan göra en teaterpjäs om det ni lärt er 🎭 Pjäsen kan till exempel handla om vad djuret äter, vad de brukar göra och om de tycker om att umgås med andra eller helst vill vara för sig själva. Man kan också skriva låtar och sagor om djuren, vad de tycker om att göra, och vad de behöver för att ha ett bra liv 🎶

Om någon i miniklubben har adopterat till exempel en hund eller katt så kan miniklubben starta ett eget sociala medier-konto för djuret, där ni lägger upp söta bilder och berättar lite om det🐱 Det blir en bra påminnelse att alla djur har en egen personlighet. Glöm inte att använda bra hashtags! Till exempel #adoptdontshop (och tagga såklart in @raddadjurenklubben också!

  • Inspirera andra till djurvänliga val

Skriv ner ert bästa och godaste vego-recept och sprid! 🍕🍦🍔🍰 Det är ett bra och kul sätt att visa hur enkelt det är att göra en djurvänlig insats. På sajten www.valjvego.se kan ni hitta massor av bra vegotips. Kanske kan ni i miniklubben bjuda in alla era kompisar till ett djurvänligt kalas med massa vegofika?😋 Eller så kan ni samlas ibland och testbaka lite själva, och sedan berätta för andra om vad ni tyckte, till exempel på ett konto på sociala medier. Glöm inte att använda bra hashtags, till exempel #valjvego

Om ni gillar att pyssla kan ni visa upp hur alla kan göra djurvänligt pyssel!🎨 I Rädda Djuren-klubbens tidning Klubbnytt finns alltid bra pysseltips.

Vill ni göra något för djuren ute i naturen tillsammans så kan ni till exempel ta med er era kompisar och gå ut och göra en groddamm, sätta upp fågelmatare eller plocka skräp♻️

  • Visa andra varför man ska tänka på djuren

Rita affischer om djuren och varför ni tycker att det är viktigt att bry sig om dem. Tänk på att använda ett tydligt budskap, till exempel “Alla djur har rätt att må bra!”📣 Använd ett stort papper till er affisch så ni får plats att skriva stort så att det syns ordentligt. Ju större och färgstarkare, desto lättare blir det att läsa. Tänk på att bara sätta upp era affischer där det är tillåtet att affischera.

Ni kan också skriva insändare om vad ni tycker människor ska tänka på när det kommer till djur och skicka in till en tidning.🖋️💌 Ett bra tips är att ta med er ålder när ni skickar in insändaren, för tidningar brukar jättegärna vilja ta in insändare från barn 😇 Om ni dessutom skickar er text till lokaltidningen, och bor i en ganska liten stad, så har ni ganska stor chans att komma med! Det räcker med att skriva en text på ett par meningar, och det är ett jättebra och enkelt sätt att göra så att folk kan få sig en tankeställare och en djurvänlig påminnelse.

❤️ Viktigt! Glöm inte att fira varje aktivitet ni gör. För djuren är allt vi uppnår en seger, oavsett storleken på insatsen. Se till att chilla efteråt - och fika! För att kunna hjälpa djuren på bästa sätt är det viktigt att ta hand även om sig själv. ❤️

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi sprider information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på:

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer