Elefanter kan höra med tårna

Elefanter använder massor av rörelser och olika ljud för att prata med varandra. Det gör ju vi människor också men något som vi inte kan är att prata genom marken men det är något som elefanterna kan! De kan prata med varandra på ett par mils avstånd genom att stampa i marken. Den elefant som lyssnar sätter en tå i marken och använder sin snabel för att känna vibrationerna och från vilket håll de kommer. Ibland stänger de liksom öronen genom att platta ut dem längs huvudet. Kanske för att inte störas av ljuden runt omkring? De vanligare budskapen som...

4867
4867

640px-Serengeti_Elefantenherde1

Elefanter använder massor av rörelser och olika ljud för att prata med varandra. Det gör ju vi människor också men något som vi inte kan är att prata genom marken men det är något som elefanterna kan! De kan prata med varandra på ett par mils avstånd genom att stampa i marken. Den elefant som lyssnar sätter en tå i marken och använder sin snabel för att känna vibrationerna och från vilket håll de kommer. Ibland stänger de liksom öronen genom att platta ut dem längs huvudet. Kanske för att inte störas av ljuden runt omkring? De vanligare budskapen som de stampar är välkommen, varning och låt oss gå härifrån.

Elefanterna kan också använda sina känsliga fötter till att höra om det regnar flera mil bort. Då vandrar de dit för att få vatten. Forskare tror att det är blixten som slår ner som de kan höra genom marken.

Många människor har vittnat om att elefanter även kan känna när en jordbävning är på väg.