Vegoyoghurtglass med blåbär

Häromdagen köpte jag Alpros blåbärssoygurt. Folk hade ju pratat så väl om den. ”Godaste jag ätit” och så on. Men den föll mig tyvärr inte i smaken. Den var för tunn och alldeles för söt. Bara att socker står som andra ingrediens i innehållsförteckningen säger en del, och tro det eller ej, men jag vill inte äta godis till frukost. Så det fick bli en glass istället. Inte till frukost alltså, men till någon annan gång. Soygurtglass med blåbär tillsammans med Alpros nya vispgrädde kunde väl inte gå fel? Nä. Det kunde det inte. Så jag blandade bara ihop 3...

2511
2511

Häromdagen köpte jag Alpros blåbärssoygurt. Folk hade ju pratat så väl om den. ”Godaste jag ätit” och så on. Men den föll mig tyvärr inte i smaken. Den var för tunn och alldeles för söt. Bara att socker står som andra ingrediens i innehållsförteckningen säger en del, och tro det eller ej, men jag vill inte äta godis till frukost.

Så det fick bli en glass istället. Inte till frukost alltså, men till någon annan gång. Soygurtglass med blåbär tillsammans med Alpros nya vispgrädde kunde väl inte gå fel? Nä. Det kunde det inte. Så jag blandade bara ihop 3 dl soygurt, 1 paket sojagrädde, en skvätt citronsaft, lite frysta bär och sen fick glassmaskinen göra resten. Krämi o go ble den! Slorp!

Vegansk yoghurtglass med blåbär

  • 3 dl Alpro blåbärssoygurt
  • 1 paket Alpro sojagrädde (lr valfri vegetabilisk vispgrädde)
  • 1 näve blåbär
  • 1 el. 2 skvättar citronsaft

Blanda alla ingredienser i en bunke och häll sen ner i glassmaskinen. Kör till önskad konsistens.
Ifall en inte har glassmaskin så går det lika bra att frysa in och ta ut glassmeten var halvtimme i en-tre timmar och röra runt.

Text och foto: Fido på bloggen Veganmage