Vilmer sätter stopp när djuren far illa

  Vilmer Denne är 6 1/2 år och bor i Malmö tillsammans med sin mamma Sara. Han och hans mamma är sedan flera år tillbaka medlemar i Djurens Rätt. En av Vilmers bästa vänner är Golden Retrievern Alfons som han leker och busar med varje dag. Vilmer har alltid värnat om djuren och naturen. Han säger alltid till kompisarna på skolan när de är taskiga mot djuren som till exempel när de leker med daggmaskar, trampar ihjäl myror och nyckelpigor. Han säger även till vuxna att de inte ska köpa kläder eller accessoarer som är gjorda av skinn, läder eller...

3809
3809

 

Vilmer Denne är 6 1/2 år och bor i Malmö tillsammans med sin mamma Sara. Han och hans mamma är sedan flera år tillbaka medlemar i Djurens Rätt. En av Vilmers bästa vänner är Golden Retrievern Alfons som han leker och busar med varje dag.

Vilmer har alltid värnat om djuren och naturen. Han säger alltid till kompisarna på skolan när de är taskiga mot djuren som till exempel när de leker med daggmaskar, trampar ihjäl myror och nyckelpigor. Han säger även till vuxna att de inte ska köpa kläder eller accessoarer som är gjorda av skinn, läder eller dun. Vilmer har påverkat sin mormor och morbror vad gäller inköp av varor som är gjorda av djur och påtalar alltid att det finns aternativ som är lika starka och bra men som inte dödar djur. Vilmer är vegetarian och han har även sett till att mormor och morbror äter mycket mer vegetariskt. Vilmer och hans mamma handlar ofta på The Body Shop eftersom de inte testar sina produkter på djur!

I höstas när Vilmer tittade på tv-programmet “Halv åtta hos mig” hade en av deltagarna tre små glas med fiskar i på bordet som dekoration. Vilmer blev mycket upprörd och skrev ett brev till TV4 och ett till oss på Rädda Djuren. Vilmer är verkligen en Djurens Hjälte!