Chocolate chip cookies

Vad ska en skriva egentligen. Chocolate chip cookies. En ständig dregelfaktor som kan göras på alla möljiga och omöjliga vis. Vi föredrar dem sega, med mycket choklad och grovt hackade hasselnötter som under gräddningen blir så där fint rostade och extra smakrika. En annan självklar sak är att de ska vara veganska. Så, vet ni …   Läs mer

10165
10165

Vad ska en skriva egentligen. Chocolate chip cookies. En ständig dregelfaktor som kan göras på alla möljiga och omöjliga vis. Vi föredrar dem sega, med mycket choklad och grovt hackade hasselnötter som under gräddningen blir så där fint rostade och extra smakrika. En annan självklar sak är att de ska vara veganska. Så, vet ni vad. Här har ni det. Receptet på våra allra bästa, helt djurfria, chocolate chip cookies. Baka nu och njut av hösten. Var inte rädda för att ta en kaka till, kolla på den där filmen ni inte hunnit se än. Bjud mormor på fika.

Recept, text och bild: Vegoteket

IMG_3778

IMG_3763

{ PORTIONER: 12 / TIDSÅTGÅNG: 30 MIN }

DETTA BEHÖVER DU

  • 1,5 dl råsocker
  • 1,25 dl rapsolja
  • 0,5 dl havredryck
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 100 g choklad
  • 50 g hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Häll socker, olja, havredryck och maizena i en bunke och vispa i några minuter tills det blir en halvtjock smet.
  3. Tillsätt hälften av vetemjölet tillsammans med vaniljsocker, kanel, salt, bakpulver och bikarbonat. Rör runt tills det inte finns några mjölklumpar kvar.
  4. Tillsätt resten av mjölet med chokladen och de hackade hasselnötterna och rör ihop med dina händer.
  5. Rulla ihop små bollar av smet och platta till med handen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ifall smeten fastnar för mycket på händerna så underlättar det ifall en blöter ner de med lite olja eller vatten.
  6. Grädda i 175° i 8-10 minuter.

IMG_3765