Potatis och rödbetschips

{ PORTIONER: MAX 1 / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER }   DETTA BEHÖVER DU: 3 potatisar 3 rödbetor Rapsolja Salt   GÖR SÅ HÄR: Skrubba potatisen och rödbetorna rena Skiva tunt med en mandolin eller vass kniv Lägg potatisen i en skål med iskallt vatten i 10 minuter så att stärkelsen försvinner Ta upp potatisskivorna och lägg på kökshandduk eller hushållspapper Hetta upp rapsolja i en kastrull med ett djup på ungefär 2-3 centimeter. Lägg i skivorna i den heta oljan, inte för många i taget bara då sänker du temperaturen på oljan Fiska upp chipsen när de har börjat bli...

2096
2096

Bild på rödbets och potatischips i en skål i förgrunden, oskalad potatis i bakgrunden.

{ PORTIONER: MAX 1 / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER }

 

DETTA BEHÖVER DU:

  • 3 potatisar
  • 3 rödbetor
  • Rapsolja
  • Salt

 

GÖR SÅ HÄR:

  • Skrubba potatisen och rödbetorna rena
  • Skiva tunt med en mandolin eller vass kniv
  • Lägg potatisen i en skål med iskallt vatten i 10 minuter så att stärkelsen försvinner
  • Ta upp potatisskivorna och lägg på kökshandduk eller hushållspapper
  • Hetta upp rapsolja i en kastrull med ett djup på ungefär 2-3 centimeter.
  • Lägg i skivorna i den heta oljan, inte för många i taget bara då sänker du temperaturen på oljan
  • Fiska upp chipsen när de har börjat bli krispiga och låt de rinna av och svalna på hushållspapper

 

Text och bild tagen från Vegoteket.