Pekan- och jordnötssmör

 { ANTAL PORTIONER: MÅNGA / TIDSÅTGÅNG: 20 MIN } DETTA BEHÖVER DU: 2,5 dl naturella jordnötter 2,5 dl naturella pekannötter 1,5 msk agave Salt ev. en aning mild, naturell olja     SÅ HÄR GÖR DU: Rosta nötterna i en het panna så att de får aningens med färg, utan att brännas. Häll de nyrostade …   Läs mer

2255
2255

Pekan- och jordnötssmör i en glasburk med en liten sked i.

 { ANTAL PORTIONER: MÅNGA / TIDSÅTGÅNG: 20 MIN }

DETTA BEHÖVER DU:

  • 2,5 dl naturella jordnötter
  • 2,5 dl naturella pekannötter
  • 1,5 msk agave
  • Salt
  • ev. en aning mild, naturell olja

 

 

SÅ HÄR GÖR DU:

  • Rosta nötterna i en het panna så att de får aningens med färg, utan att brännas.
  • Häll de nyrostade nötterna i en mixer och mixa ordentligt tills nötterna blir en massa, det kan ta upp till 5 minuter. Häll i agave och lite salt och fortsätt mixa.
  • Om du vill ha ett mjukare nötsmör häller du i lite olja medan du kör mixern. När du fått den konsistens som du vill ha är det klart!
  • För att få några lite större crunchbitar i nötsmöret kan du när det är klart hälla i några extra nötter och sedan mixa ca 15 sekunder till. Smaka av med extra salt ifall det behövs. Tänk på att nötsmöret vid det här laget är varmt och kommer smaka ännu bättre när det kallnat.

 

Text och bild tagen från Vegoteket.