Choklad- och vaniljvåfflor

{ ANTAL: 6 ST / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER }   DETTA BEHÖVER DU: 2 dl chokladmjölk (t.ex. Oatly) 2 dl naturell havremjölk 3 dl vetemjöl 100 g mjölkfritt margarin 2 msk kakao 1 nypa salt 1 tsk bakpulver     GÖR SÅ HÄR: Sätt på ugnen på 50° (Detta för att hålla de färdiga våfflorna …   Läs mer

2152
2152

Choklad och vaniljvåfflor på ett fat med grädde och bär på.

{ ANTAL: 6 ST / TIDSÅTGÅNG: 30 MINUTER }

 

DETTA BEHÖVER DU:

  • 2 dl chokladmjölk (t.ex. Oatly)
  • 2 dl naturell havremjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver

 

 

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt på ugnen på 50° (Detta för att hålla de färdiga våfflorna varma medan de andra gräddas.)
  • Smält margarinet i en kastrull eller i micron.
  • Blanda hälften av margarinet med chokladmjölken i en bunke.
  • Blanda resten av margarinet med den naturella havremjölken i en annan bunke.
  • Tillsätt hälften av de torra ingredienserna i den ena bunken, resten i den andra och vispa ihop till två klumpfria smetar.
  • Smörj våffeljärnet med lite margarin och grädda våfflorna till de är gyllenbruna.
  • Låt de få ligga och hålla värmen i ugnen allt eftersom de blir färdiggräddade. Sladdriga våfflor e astråkigt.

 

Text och bild tagen från Vegoteket.