Nachogratäng

En riktigt festlig fredagsrätt för den som kanske tröttnat (går det?) på gamla vanliga nachos. Tar inte lång tid att göra heller!   Läs mer

986
986

nachogratacc88ng-front

Text, bild och recept: Vegankocken

En riktigt festlig fredagsrätt för den som kanske tröttnat (går det?) på gamla vanliga nachos. Tar inte lång tid att göra heller!

Räcker till tre superhungriga eller fyra mer lagom hungrande.

Ingredienser

  • 200 g nachos
  • 300 g sojafärs (rekommenderar Icas sojafärs eller Anammas)
  • 1 msk olja
  • 1 förp tacokryddmix
  • 1 förp Sour Supreme (vegansk créme fraîche)
  • 1/2 burk tacosås alt salsa (styrka väljer du själv)
  • 1 dl majs (fryst eller på burk)
  • några körsbärstomater, halverade
  • några jalapenos
  • några bitar röd paprika
  • Lägg gärna till något mer du gillar! Ananas, banan, jordnötter etc.
  • vegansk ost (mitt förslag: Astrid och Apornas ”perfekt pizza” som smälter bäst och smakar gott!)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sojafärsen ett par minuter. Följ sedan anvisningarna på tacomixpaketet.

3. Lägg ett lager nachos i botten (3/4 av påsen) av ugnsformen. Formen behöver inte smörjas.

4. Blanda Sour Supreme med salsa/tacosås. Bred ut över nachoslagret.

5. Bred ut tacofärsen i ett jämt lager. Toppa med majs, tomater, jalapenos, paprika och riven ost.

6. In i ugnen i 10-15 min. Höll ett öga på ugnen så att inte nachosen på toppen bränns.

7. Servera gärna tillsammans med en sallad och en god läsk, t ex Portello 🙂