Myrkotten är helt täckt av fjäll

Myrkottar är små fjälliga djur med fyra ben och långa svansar. De bor i Afrika och Asien i skogar, stäpp och öken. Nästan hela deras kroppar är täckta med fjäll. När de blir rädda rullar de ihop sig så att de har skyddande fjäll överallt. Här är ett klipp med föräldralös bäbismyrkotte Nästan alla djur har tänder men inte myrkottar. Istället har de jättelånga tungor som är smala och klibbiga. De använder dem för att fånga insekter. Här ser du myrkottens långa klibbiga tunga. Foto: Ruslan Rugoals. Myrkottar är nästan bara ute på natten så det är svårt att få...

18196
18196

Myrkottar är små fjälliga djur med fyra ben och långa svansar. De bor i Afrika och Asien i skogar, stäpp och öken. Nästan hela deras kroppar är täckta med fjäll. När de blir rädda rullar de ihop sig så att de har skyddande fjäll överallt.

Här är ett klipp med föräldralös bäbismyrkotte

Nästan alla djur har tänder men inte myrkottar. Istället har de jättelånga tungor som är smala och klibbiga. De använder dem för att fånga insekter.

Här ser du myrkottens långa klibbiga tunga. Foto: Ruslan Rugoals.

Myrkottar är nästan bara ute på natten så det är svårt att få syn på en. Vissa myrkottar bor i träden medan andra lever på marken. Här är en bild på en myrkotte som bor i träd.

Här klättrar en trädmyrkotte. Foto: Leigh Kelsey

De som bor i träd sover ofta i hål i träden. De som bor på marken gräver sig ner i marken där de kan sova tryggt i sitt bo.