Dumbobläckfisk

Två dumbobläckfiskar ritade av Vintage Cat. Dumbobläckfisken är en grupp bläckfiskar med stora simfenor som sägs se ut lite som små elefantöron. De simmar genom att fladdra med dessa fenor och sina bläckfiskarmar och genom att blåsa ut vatten. När de ska simma riktigt snabbt är det mest genom att blåsa ut vatten. De bor djup djupt i havet, så långt ser som 3000 – 4000 meter under ytan. Vi känner inte till någon annan bläckfisk som lever så djupt. Där simmar de strax över havsbotten och letar små små kräftdjur och annat som de sväljer hela. De är normalt...

5114
5114

Två dumbobläckfiskar ritade av Vintage Cat.

Dumbobläckfisken är en grupp bläckfiskar med stora simfenor som sägs se ut lite som små elefantöron. De simmar genom att fladdra med dessa fenor och sina bläckfiskarmar och genom att blåsa ut vatten. När de ska simma riktigt snabbt är det mest genom att blåsa ut vatten.

De bor djup djupt i havet, så långt ser som 3000 – 4000 meter under ytan. Vi känner inte till någon annan bläckfisk som lever så djupt. Där simmar de strax över havsbotten och letar små små kräftdjur och annat som de sväljer hela.

De är normalt lite genomskinliga men de kan ge huden en mörkare färg när de vill. Dumbobläckfisken kan bli nästan två meter lång och väga sex kilo men oftast är de mycket mindre, närmare 20 centimeter långa.

Klipp med en dumbobläckfisk som simmar runt

Här simmar den längs med bottnen.