Våfflor

Ingredienser 2 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 msk socker 1 tsk bakpulver 2,5 dl havremjölk 50 gram margarin mjölkfritt Gör så här Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Häll över hälften av havremjölken och blanda till en jämn smet. Tillsätt det smälta margarinet och resten av havremjölken. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med lite matfett. Lägg på ca 0,5 dl smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera gärna med tofuglass och färska bär/frukter. Tips: Servera gärna som förrätt med vegansk cremefraiche (Sour Supreme), finhackad lök och vegetarisk Havstångskaviar.

2513
2513

Ingredienser

2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver
2,5 dl havremjölk
50 gram margarin mjölkfritt

Gör så här

Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Häll över hälften av havremjölken och blanda till en jämn smet. Tillsätt det smälta margarinet och resten av havremjölken. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med lite matfett. Lägg på ca 0,5 dl smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera gärna med tofuglass och färska bär/frukter.

Tips: Servera gärna som förrätt med vegansk cremefraiche (Sour Supreme), finhackad lök och vegetarisk Havstångskaviar.