Tjohej Kornelia!

Har du någon gång träffat en ko som är kärleksfull och kramgo? Det är Kornelia i ett nötskal, även om hon föredrar att knapra i sig gräs och inte nötter. Vi stötte på henne ute på en stor äng, full av klöver och grönt gräs och passade på att fråga lite om hennes liv. Tjohej Kornelia! Vad gör du? – Just nu gör jag min favoritsyssla. Jag är ute i naturen och smaskar i mig allt gräs jag kan komma åt. Sedan idisslar jag. Det betyder att jag tuggar maten superordentligt, annars får jag ont i magarna. Ja, ni hörde...

2216
2216

Har du någon gång träffat en ko som är kärleksfull och kramgo? Det är Kornelia i ett nötskal, även om hon föredrar att knapra i sig gräs och inte nötter. Vi stötte på henne ute på en stor äng, full av klöver och grönt gräs och passade på att fråga lite om hennes liv.

Tjohej Kornelia! Vad gör du?

– Just nu gör jag min favoritsyssla. Jag är ute i naturen och smaskar i mig allt gräs jag kan komma åt. Sedan idisslar jag. Det betyder att jag tuggar maten superordentligt, annars får jag ont i magarna. Ja, ni hörde rätt. Jag har fyra magar! Såna är vi kor.

Gris och Kornelia (2)

Vad gör du när du inte är ute och smaskar på ängarna då?

– Då brukar jag umgås med min familj. Jag älskar min nära och kära. Vi har alltid det mysigt tillsammans. Men så är jag ju också ute med Djurens Rätt och kämpar för att andra kor ska få ha ett lika bra liv som jag. Det är faktiskt inte alla kor som får vara med sina barn.

Ulrik

Vad är det bästa med Rädda Djuren-klubben?

– Att barn får möjlighet att träffa andra barn som bryr sig om djur. Det är bra med kompisar. Det är nog det viktigaste, tycker jag. Men så är det ju också bra att Rädda Djuren hjälper en massa djur som inte har det så bra. Inte bara kor, utan andra söta varelser också.

Berätta om ett fint minne från Djurens Rätt!

– Åh, det roligaste och bästa jag gjort är en teater som aktiva i Göteborg satte ihop tillsammans med mig och några vänner. Den handlar om att jag blir av med min kalv och mina vänner hjälper mig att leta. Vi blir jätteledsna och gråter. Men sen slutar det lyckligt. Jag vill inte avslöja hur, ni får kika på den själva här nedanför!

Men det är väl bara påhittat? Du har väl inte blivit av med din kalv?

-Nej, det är ju en teater, så den är helt påhittad och inte på riktigt! Men för många kor så är det så som deras verklighet ser ut och det tycker jag är jättehemskt. Det var därför vi gjorde en teater om det. Så att folk ska förstå att kor också har känslor och vill vara med sin familj!

– Nu måste jag äta lite mer gräs, snart är hösten slut och då blir det bara hö i magen. Jag får passa på när gräset är grönt! Vi ses snart igen hoppas jag. Heja Rädda Djuren!

– Och du, glöm inte att titta på min teater, här: