Tjenixen Rävmond!

Hur är läget? – Det är prima liv! Jag gillar hösten, den har så fina färger. Orangebrun är min favoritfärg. Aha, är det för att din päls har den färgen? – Oj, titta, det har den ju! Det betyder ju att jag är väldigt vacker, eller hur? Kan det vara så att du försökte flörta till dig en komplimang där? – Absolut! Jag kan inte hjälpa att jag är en obotlig charmör! Du har jobbat i många år för djuren, vad är ditt bästa tips till de som vill jobba för djuren? – Mitt absolut bästa tips är att tänka...

2759
2759

Hur är läget?

– Det är prima liv! Jag gillar hösten, den har så fina färger. Orangebrun är min favoritfärg.

Aha, är det för att din päls har den färgen?

– Oj, titta, det har den ju! Det betyder ju att jag är väldigt vacker, eller hur?

Kan det vara så att du försökte flörta till dig en komplimang där?

– Absolut! Jag kan inte hjälpa att jag är en obotlig charmör!

Du har jobbat i många år för djuren, vad är ditt bästa tips till de som vill jobba för djuren?

– Mitt absolut bästa tips är att tänka på alla de djur som far illa, då blir det inte så jobbigt för mig, det är ju jobbigare för dem som har ont på riktigt. Men sen är det också viktigt att ha roligt och att fira när det går bra. Jag brukar fira med tårta när jag gjort något bra. Som när jag samlat namn för minkarna som på bilden här:

264135_251686788180437_4626340_n

Vad är ditt bästa minne med Djurens Rätt?

 

– Mitt absolut bästa, och jobbigaste, minne med Djurens Rätt måste vara när jag sprang för livet i Göteborg på mitt 10-års jubileum. Det regnade en del, men vi bara sprang på!

300856_256951861001776_6423984_n– Den sista rävfarmen försvann nämligen 2001 och nu får alla rävar springa fritt istället för att sitta i burar. 2011 var de ju tio år sedan det hände och det firade jag och Lise (tjejen med buren på bilden) genom att springa 10 km. En kilometer för varje år i frihet!

Oj, var det inte jobbigt?

– Jo, det var hur jobbigt som helst! Men mest kul. Och så fick jag chansen att prata om minkarna, som fortfarande sitter kvar i sina små burar. Dags för dem att slippa det!

Du var på busfabriksturné förra året. Hur var det?

– Det var störtkul! Jag åkte landet runt på Busfabriker och lekte och kramades en massa.

– Jag älskar Rädda Djuren-klubben och tycker att varenda unge ska vara med i den. Visst har vi himla roligt tillsammans här?

Tack för pratstunden Rävmond!