Ta hand om en hund?

Det finns många hundar, både stora och små, unga och gamla, som behöver nya hem. Om du och din familj funderar på att ta hand om en hund så finns det många föreningar som ni kan vända er till som till exempel hundstallet. Om du vet vilken ras din hund är så ta reda på vad den är avlad för så att du kan hitta på roliga saker med din hund som den passar extra bra för. Ibland när man har tagit hand om en hund från ett djurhem så vet man inte vilken/vilka raser som finns i hunden. Genom...

4972
4972

Det finns många hundar, både stora och små, unga och gamla, som behöver nya hem. Om du och din familj funderar på att ta hand om en hund så finns det många föreningar som ni kan vända er till som till exempel hundstallet.

Om du vet vilken ras din hund är så ta reda på vad den är avlad för så att du kan hitta på roliga saker med din hund som den passar extra bra för. Ibland när man har tagit hand om en hund från ett djurhem så vet man inte vilken/vilka raser som finns i hunden. Genom att göra olika roliga saker med din hund så kommer du märka vad den är extra bra på och vad den tycker är extra kul!

Hundar är flockdjur. De mår dåligt av att vara ensamma. Det kan de visa genom att bli arga och bita sönder saker. Men alla hundar blir inte arga. De blir ledsna och sover sig genom livet. Kan inte hunden vara med på jobbet så kanske det finns en mormor eller farfar som gärna har lite sällskap på dagarna. På många ställen finns det också hunddagis.

Det är viktigt att hunden får hålla igång med promenader, aktivering och lek.

Hundar har lätt för att lära sig nya saker. De tycker det är roligt. För att hunden ska kunna lära, måste den kunna lita på dig. Du lär hunden saker genom att berömma och belöna den när den gör rätt.

Sedan 2001 måste du ID-märka din hund. Det görs hos veterinären.