Barns teckningar sparas för framtida forskning

Spara bilder och teckningar för framtidens forskning

Klubbnytt och Svenskt barnbildarkiv

Svenskt barnbildarkiv, SBBA, har sedan 1977 samlat in barn- och ungdomars bilder, mellan åldrarna 0-20 år, från framförallt Sverige men även från andra delar av världen. Arkivet har som uppgift att ta emot, registrera och bevara barns teckningar och målningar.

Bilderna kan användas för studier och forskning, samt ge kunskap om och väcka intresse för barns bildskapande. Om du vill att din teckning ska sparas hos dem skriv med blyerts på baksidan av teckningen; ditt namn, kön, ålder, dagens datum, ort, vad bilden föreställer och var du är när du ritar, så forskare vet mer om bilden i framtiden.

Vid frågor och funderingar:svenskt-barnbildarkiv@eskilstuna.se

För mer information, klicka här

Tack för fina teckningar: en blåmes av Aston 5 år och Tesla, 5 år, har ritat många olika djur som går i solen.

Rädda Djuren-klubben samarbetar även med Djurens Rätt.

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi sprider information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på:

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer