Susanne och den lilla grisen av Mårten Melin

Ibland händer saker som får en att upptäcka något man inte sett förut. Susanne hittar en liten gris på vägen. När hon går för att lämna tillbaka honom till grisgården blir hon plötsligt medveten om att grisar är levande varelser. Som hon brukar äta. Hon tar grisen och springer hem istället. Det vore enklare om inte hennes bästa kompis Elisabets pappa ägde grisgården. Och det vore enklare om Elisabet inte redan bråkade med vegetarianen Lina i klassen. Hur ska det gå när Susanne inte vill äta kött längre? Och hur ska det gå för den lilla grisen? Susanne och den...

2261
2261

Ibland händer saker som får en att upptäcka något man inte sett förut. Susanne hittar en liten gris på vägen. När hon går för att lämna tillbaka honom till grisgården blir hon plötsligt medveten om att grisar är levande varelser. Som hon brukar äta.

Hon tar grisen och springer hem istället. Det vore enklare om inte hennes bästa kompis Elisabets pappa ägde grisgården. Och det vore enklare om Elisabet inte redan bråkade med vegetarianen Lina i klassen. Hur ska det gå när Susanne inte vill äta kött längre? Och hur ska det gå för den lilla grisen? Susanne och den lilla grisen är en fin liten berättelse som vänder och vrider på livets stora frågor.

Liv och död, vänskap och konflikter är sådant som Susanne plötsligt måste fundera på. Det är en perfekt bok för alla som tycker om djur.

Susanne och den lilla grisen
Mårten Melin, Eriksson & Lindgren 2004.