Lyxig hasselnötskräm

Visste du att det är superenkelt att göra egen, vegansk nötkräm? Detta recept är hämtat från tv-kocken Susanne Jonssons blogg på SVT.   Läs mer

1762
1762

Visste du att det är superenkelt att göra egen, vegansk nötkräm? Detta recept är hämtat från tv-kocken Susanne Jonssons blogg på SVT.

Välj din favoritchoklad och experimentera med andra nötter om du vill skapa andra chokladiga nötkrämer. Perfekt som alternativ till Nutella och passar till pannkakor, desserter eller till helgfrukosten.

Lyxig hasselnötskräm
2 små burkarsteckad linje

Du behöver

250 g eko hasselnötter
150 g choklad (Vegokoll säger välj vegansk sådan)
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Gör så här

  1. Rosta nötterna gyllene i 200 graders ugn, det tar 10-12 minuter. Skalen ska börja spricka. Gnid bort skalen i en handduk medans nötterna är varma.
  2. Smält 150 g choklad (micro eller vattenbad). Låt svalna något.
  3. Mixa nötterna till nötsmör i matberedare. Mixa eller rör i choklad, salt och vanilj.
  4. Häll upp på väl rengjorda bunkar.