Snowball, den dansande kakaduan

Nu ska du få höra en historia om en fågel, en kakadua, som heter Snowball. Han älskar att dansa och han har en historia som berör. (Snowball in action) Snowball kom till ett räddningscentrum som heter ”Bird Lovers Only Rescue” (fågelälskare räddningscenter) i augusti 2007 när hans dåvarande hem beslöt sig för att ge bort honom till ett hem som kunde ge honom mer uppmärksamhet. Han var då elva år och för besvärlig enligt hans dåvarande familj. Innan dess hade han haft ytterligare en familj som inte heller ville behålla honom. Men så kom han till räddningscentret och fick påbörja...

12109
12109

Nu ska du få höra en historia om en fågel, en kakadua, som heter Snowball. Han älskar att dansa och han har en historia som berör.

Dancing Cockatoo

(Snowball in action)

Snowball kom till ett räddningscentrum som heter ”Bird Lovers Only Rescue” (fågelälskare räddningscenter) i augusti 2007 när hans dåvarande hem beslöt sig för att ge bort honom till ett hem som kunde ge honom mer uppmärksamhet. Han var då elva år och för besvärlig enligt hans dåvarande familj. Innan dess hade han haft ytterligare en familj som inte heller ville behålla honom. Men så kom han till räddningscentret och fick påbörja sitt nya liv.

Snowball-Irena-300x185

(Snowball och hans nya mamma Irena)

Han älskar sin nya mamma, Irena, jättemycket. Första gången hon såg honom dansa ramlade hon nästan av stolen och grät av skratt. ”Jag fattar fortfarande inte varför min dans är så roligt för henne. Jag tror att jag är ganska förbaskat bra. Liksom hon kan göra bättre?”, frågar Snowball på sin hemsida.

Irena, som grundade Bird Lovers Only Rescue, lade ut en film på Snowball när han dansar till musik och förstod inte då att han skulle bli världskänd. Mejl från hela världen bara forsade in och medier började höra av sig. Snowball blev Spokesbird för alla papegojor i världen.

Det har gjorts massor av tv-program om Snowball i USA, här kan du se ett av dem:

Det var inte så många som kände till att det fanns hem som tog hand om övergivna fåglar och gav dem en andra chans. Med hjälp av Snowballs danssteg så togs fråga upp världen över.

Snowballs favoritmusik att dansa till är Backstreet Boys och han har dansat in i hjärtan världen över och öppnat upp ögonen för hur fåglar, som alla andra djur och människor, har känslor och förtjänar kärlek och respekt.

Tillochmed har många forskare gjort studier på Snowball för att han är så speciell och kan dansa så bra.

Här kan du se Snowballs tribute till Michael Jackson:

Läs mer om Snowball på hemmets hemsida: http://birdloversonly.org/ (OBS! På engelska. Be om hjälp från en vuxen om du inte förstår)