Rita för grisarna!

Vi vill att grisarna ska må och ha det bra och just därför lyfter vi grisarnas situation extra mycket nu kring jul. Därför uppmuntrar alla att välja en djurvänlig jul - för grisarna!

Äntligen är det snart jul och som vi längtar! Vi drömmer om julmys med lussebullar, julmust och snöänglar. Julen är den högtid som vi samlar familj och kompisar för att fira tillsammans. För alla de grisar som föds upp i djurfabriker, för att sedan hamna på julbordet, är julen tyvärr långt ifrån något att fira.

Vi vill att grisarna ska må och ha det bra och just därför lyfter vi grisarnas situation extra mycket nu kring jul och uppmuntrar alla att välja en djurvänlig jul. Hela december blir grisarnas månad eftersom julen är en extra tuff tid för dem, då de äts i den klassiska rätten julskinka (grisrumpa), på julbordet.

Att leva i en djurfabrik är tufft för grisarna. Utan att kunna gå ut för frisk luft, ha plats för att springa eller kunna sova mjukt. Så är det för många grisar och det tycker vi är fel och vill ändra på! Om grisarna själv fick välja hade de varit ute i friska vindar, bökat i jorden och betat i solen under sommaren. De hade också velat växa upp tryggt i mammas byggda bo och inte på ett betonggolv. Grisar är fantastiska djur och bästa sättet att hjälpa dem är att inte äta dem.

På Rädda Djuren-klubbens Instagram och Facebook har vi klubbens egna julkalender som är fylld av fakta om grisar; gulliga videos och viktiga saker att tänka på när vi pratar om grisar och djur. Vi vill att djur ska respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Därför känns det bra att vi tillsammans kan hjälpa grisarna!

Här kommer ett tips; låt årets julklappar bli extra fina presenter som både gör oss och djuren glada, ge bort ett medlemskap till en ung djurvän och gör skillnad för djuren!

Skriv ut och färglägg!

Klicka här för att skriva ut: Gris med blommor

Klicka här för att skriva ut: Gris som badar

Klicka här för att skriva ut: Glad gris

Klicka här för att skriva ut: Grisar som myser

Klicka här för att skriva ut: Griskultingar

Klicka här för att skriva ut: Nöjd gris med mönster 1

Klicka här för att skriva ut: Nöjd gris med mönster 2

Klicka här för att skriva ut: Nöjd gris med mönster 3

Tusen tack till tecknaren, konstnären & volontären Emma Björk, @emz_artcorner, för fina gris-teckningar som vi kan färglägga i regnbågens alla färger!

Snällaste julklappen för unga djurvänner!

Ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben är den perfekta julklappen för barn som bryr sig om djur! Alla medlemmar får klubbens egna tidning Klubbnytt fem gånger per år, som innehåller en massa spännande fakta om djur, reportage och även pyssel, recept, knep & knåp och annat skoj!

Det ingår också fina julpremier att ge bort tillsammans med medlemskapet:

Rädda Djuren-klubben är Djurens Rätts barnklubb för alla barn upp till 13 år som värnar om djur. Ett medlemskap kostar 100 kronor och gäller hela 2022. Du får ett fint gåvokort att lämna över på julafton och välkomstbrevet till nya medlemmen skickas först i januari, så du har gott om tid att lämna över julklappen.

Beställ senast den 15 december om du vill ha julklappen innan jul 🎅🏼

Klicka här för att ge bort ett medlemskap

Det går bra att maila till medlem@djurensratt.se eller ring 08-555 914 40 så hjälper vi dig!

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi vill sprida information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på: Instagram @raddadjurenklubben, Facebook @raddadjurenklubben och TikTok @raddadjurenklubben

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer