Pyssla med garn!

Här kommer instruktioner till hur du gör garnfiskar!

10557
10557

 

Här kommer instruktioner till hur du gör garnfiskar!

Garnfiskar som hänger i trådar i en skolåda som ska föreställa ett hav

 

 

Bild på en cirkel, ska föreställa cirkelformade kartongbitar med ett hål i mitten.

1. Klipp ut två cirklar i kartong och gör dem i samma storlek som mallen. Lägg cirklarna på varandra för att du sedan ska kunna linda garn runt dem.

Kartongbitar med vitt garn på baksidan och rosa garn på framsidan

2. Klipp 2 meter vitt garn och vik garnet tre gånger på mitten. Stoppa garnet i hålet och vik det runt kanten. Knyt en tråd runt garnet för att det ska sitta kvar. Ta sedan 2 meter rosa garn och linda runt på den andra sidan (här går det bra att linda med ett enkelt garn). Det vita är stjärtfenan och det rosa är munnen.

Kartongbitar med samma garn som innan men nu också blått garn på alla delar förutom under det rosa

 

3. Linda blått garn eller den färg du vill ha på ryggen på  ¾ av cirkeln. Börja ovanför munnen och linda över hela ryggen och sluta mitt på magen. Det ska bli ganska tjockt, ungefär tre lager garn.

Vitt garn på kartongbiten under det rosa, svart garn lite över det rosa

 

4. Linda 2 meter svart garn lite ovanför munnen som ska bli ögon. Linda vitt garn under munnen där kartongen ännu syns och över den rosa munnen, Det vita är som en haka.

Blått garn lindat runt allt som inte är svart eller vitt tills det bara är ett litet hål i mitten

5. Linda nu mer blått garn tills det bara är ett litet hål kvar i mitten. Det gör inget om det svarta garnet syns lite.

Samma som innan men med vitt garn som hänger ut ur mitten

6. Klipp 2 meter vitt garn och vik garnet tre gånger på mitten. Stoppa garnet i hålet och dra tills ändarna är lika långa. Detta är fenorna på sidorna.

Samma som innan men med en sax som klipper upp garnbollen

7. Klipp upp bollen längs kanten. Ta isär kartongbitarna och knyt en tråd runt mitten. Tänk på att dra ordentligt i ändarna och knyt. Riv sedan sönder kartongen och frisera din fisk rund och klipp fenorna i den storlek du vill ha dem.

 

Om du vill ha ett litet hav som på bilden så kan du dekorera en skokartong. På bilden finns en sol och den gör du på samma sätt som fiskarna men utan de vita fenorna och med en gul rygg. Den orangea räkan är också gjord med samma mönster, men fenorna och ryggen är orangea. Knyt knutar på räkans “fenor” innan du klipper dem i lagom längd.