Hårband av strumpor

Av: Ida Ahlström Material: Resårband Strumpor i barnstorlek Linjal eller måttband Sytråd och nål Sax Tom flaska eller burk   Burken används när hårbandet ska sys ihop för strumpan behöver töjas ut för att det ska bli bra. Försök att hitta en burk som är mellan 24 och 28 cm över magen. Gör så här: Klipp ett resårband som är 15 cm. Lägg ändarna med 1 1/2 cm över varandra och sy ihop. Klipp av 6 cm av strumpans fot eller skaft. Vänd strumpbiten in och ut och trä på den på flaskan/burken. Trä sedan på resårbandet ovanpå strumpan. Sätt...

4356
4356

Fyra färgglada hårband staplade. Ett är hjärtformat och tre är prickiga i olika färger.

Av: Ida Ahlström

Material:

 • Resårband
 • Strumpor i barnstorlek
 • Linjal eller måttband
 • Sytråd och nål
 • Sax
 • Tom flaska eller burk

 

En flaska med hårband som är olika färdiga som illustrerar instruktionerna

Burken används när hårbandet ska sys ihop för strumpan behöver töjas ut för att det ska bli bra. Försök att hitta en burk som är mellan 24 och 28 cm över magen.

Gör så här:

 1. Klipp ett resårband som är 15 cm. Lägg ändarna med 1 1/2 cm över varandra och sy ihop.
 2. Klipp av 6 cm av strumpans fot eller skaft.
 3. Vänd strumpbiten in och ut och trä på den på flaskan/burken. Trä sedan på resårbandet ovanpå strumpan. Sätt resårbandet 1/3 från strumpans överkant.
 4. Vik in strumpans båda kanter till de möts på mitten. Resårbandet hamnar nu i den övre delen.
 5. Vik nu upp den undre delan av strumpan tills kanterna ligger ovanpå varandra. Sy ihop kanterna med kaststygn. Glöm inte att fästa trådarna eller knyt ihop dem på slutet.

 

 

 

 

Hårband-8