Puzzel – Den lilla smuggelhunden av Isabelle Halvarsson

Varje år smugglas det in många hundar till Sverige. Det är djur som inte blir undersökta av veterinärer ordentligt och de kan bära på farliga sjukdomar som rabies eller parasiter som dvärgbandmask. Men de hundar som smugglas får också lida under själva resan hit. Puzzel i den här boken är en sådan liten smuggelhund. Hon får sina tassar och sin nos tejpade, så att hon inte ska kunna avslöja smugglarna när de passerar genom tullen. ‘När Puzzel kommer till sin nya matte Mimmi verkar allt så bra, förutom att Mimmis mamma inte ville ha någon hund förstås. När hon upptäcker...

2729
2729

Varje år smugglas det in många hundar till Sverige. Det är djur som inte blir undersökta av veterinärer ordentligt och de kan bära på farliga sjukdomar som rabies eller parasiter som dvärgbandmask.

Men de hundar som smugglas får också lida under själva resan hit. Puzzel i den här boken är en sådan liten smuggelhund. Hon får sina tassar och sin nos tejpade, så att hon inte ska kunna avslöja smugglarna när de passerar genom tullen.

‘När Puzzel kommer till sin nya matte Mimmi verkar allt så bra, förutom att Mimmis mamma inte ville ha någon hund förstås. När hon upptäcker att Puzzel är insmugglad åker hon raka vägen till veterinären.

Det här är en bok om att äntligen få en hund och att kanske förlora den. Och det är en bok om att vara en liten smuggelhund.

Puzzel – Den lilla smuggelhunden
Isabelle Halvarsson, Bonner Carlsen 2010