Pizza med nutella, bär & vit choklad

Kommer ni ihåg den hemgjorda nutellan? Hoppas det finns lite kvar, för nu ska vi ha den på pizza!

2899
2899

Oval pizzabit med nutella, röda bär, örtblad och vit choklad.

 

 

{ PORTIONER: 2 / TIDSÅTGÅNG: 30 EFFEKTIVA MINUTER }

DETTA BEHÖVER DU TILL DEGEN:

  • 2,5 dl / 150 g mjöl
  • 0,8 dl–1dl vatten
  • 1/4 paket färsk jäst
  • 1,5 tsk / 7 g rapsolja
  • 1 tsk agave
  • 1 nypa salt
  • 1 knivsudd vaniljpulver

 

GÖR SÅ HÄR:

  • Dela ett jästpaket, två gånger på diagonalen, och smula ner en fjärdedel i en bunke
  • Rör ut lite av vattnet så att jästen löses upp, häll sedan på resten av vattnet
  • Tillsätt olja, agave, salt och vaniljpulver
  • Tillsätt lite mjöl i taget och rör ihop till en klumpfri deg, täck med kökshandduk och låt det jäsa i en timme
  • Häll ut degen på ett mjölat underlag och dela den i två lika stora bitar
  • Kavla ut degen tills den är runt 20 cm i diameter
  • Bred på ett ordentligt lager med hemmagjord vegansk nutella
  • Toppa med blandade bär och riven vit choklad
  • Grädda pizzorna i 10 minuter på 250°

 

Text och bild från Vegoteket.