Tandläkaren

Tjena! Det var ett tag sedan jag bloggade, men jag har haft så mycket att göra den senaste tiden. Jag ska berätta.

2575
2575

I våras så hade jag lite problem med magen och fick gå till doktorn. Där fick jag medicin och speciell mat som är bra för magen. Men veterinären såg också att jag hade lite problem med tänderna men sa att vi skulle komma tillbaka när jag var bra i magen. Sååå, när jag blivit frisk igen så åkte vi till tandläkaren. Jag tycker inte alls om att åka bil så det här farandet fram och tillbaka var inte kul alls. Jag var rädd och jamade högt hela vägen. Det värsta var ändå att jag inte fått mat på flera timmar, Matte säger att man måste göra så när man ska sövas. Jag vet inte riktigt vad det betyder men jag tror det var att jag somnade och sen inte vaknade på flera timmar!

IMG_9975

Såhär fint kan du gapa när tandläkaren ska titta på dina tänder!

Matte och mattanten lämnade in mig hos veterinären på morgonen. Då tittade hon mig i munnen och såg att två av mina tänderna inte mådde så bra. Jag fick flytta till en ny bur och sen minns jag inte så mycket mer. Matte säger att det är för att jag fick något som gjorde att jag somnade. När jag vaknade så var jag helt snurrig och hade ett bandage på benet. Det drog jag snabbt av, för det så inte alls coolt ut. Under bandaget hade de rakat av mig en tuss med hår. Det såg mycket coolare ut.

Matte kom och hämtade mig och vi åkte bilen hem igen. Jag orkade inte ens jama för jag var så trött. När vi kom hem och jag skulle resa mig så ramlade jag omkull igen. Så jag bestämde mig för att ligga kvar på mattan ett tag och vila.

WP_20150428_18_24_20_Pro

Såhär trött var jag i flera dagar efteråt!

Matte berättade att jag fått dra ut två tänder för att dom hade blivit sjuka. En av tänderna hade fått något som heter FORL som verkar vara en mystisk tandsjukdom som många katter får. Då måste man dra ut den för man kan inte göra tanden frisk igen. Min andra tand som de drog ut hade blivit dålig av något annat, så de drog ut den också. De rengjorde också alla mina andra tänder ordentligt. Det gjorde ganska ont i en vecka ungefär och jag fick medicin som skulle göra så att det inte gjorde ont – den var faktiskt ganska god att äta!

Jag fick lova tandläkaren att borsta mina tänder ordentligt varje dag. Jag är lite rädd för tandborsten så Matte har köpt en grej i tyg som hon trär på sitt finger och tar tandkräm på. Sen gnuggar hon den mot mina tänder. Det är lite läskigt, men det måste ju göras. För jag vill minsann inte åka tillbaka till tandläkaren!

Borstar ni era tänder varje dag? Jag har hört att människor kan få hål i tänderna annars. Det låter läskigt!

Om ni har en katt eller hund så måste ni hjälpa dem att borsta deras tänder också – för vi djur har ganska svårt att hålla tandborsten med våra tassar. Kan ni lova mig det?

IMG_9966

Bra! Tack å hej! /Pelle