Att besöka veterinären

Alltså, nu ska ni få höra om ett riktigt äventyr. I helgen fick jag problem med urinblåsan. Alltså, jag fick springa på toa hela tiden men det kom ändå inget kiss. Jättestörigt! Så på söndagen fick mattanten och lekfarbrorn ringa gamla godistanten (som jag bodde ihop med förrut) så att hon kunde skjutsa oss till Malmö Djursjukhus. Lunds avdelning hade inte tid för mig. De förstod nog inte att jag var DEN Pelle the Cat. Som de kommer få ångra sig när de läser det här, hah! Men så det bar alltså iväg. Jag tycker inte alls om att åka...

1915
1915

Alltså, nu ska ni få höra om ett riktigt äventyr. I helgen fick jag problem med urinblåsan. Alltså, jag fick springa på toa hela tiden men det kom ändå inget kiss. Jättestörigt! Så på söndagen fick mattanten och lekfarbrorn ringa gamla godistanten (som jag bodde ihop med förrut) så att hon kunde skjutsa oss till Malmö Djursjukhus. Lunds avdelning hade inte tid för mig. De förstod nog inte att jag var DEN Pelle the Cat. Som de kommer få ångra sig när de läser det här, hah!

Men så det bar alltså iväg. Jag tycker inte alls om att åka bil. Jag får sitta i en såndär transportbur, kallas det tydligen. Visserligen har jag den största sån buren ni nånsin sätt, hade kunnat bygga hus därinne! Men det är ändå inget kul att åka bil när det skumpar och svänger. Jag jamade mig hes hela vägen till Malmö!

När vi sen kom fram, vet ni vad de säger då? Att det är TRE TIMMARS väntetid för att doktorn fått en akut operation. (Stackars det djuret som skulle opereras, det slapp jag som tur var!) Men det var inte alls roligt att behöva vänta sålänge. Mattanten var glad att det fanns en automat med delicatobollar i väntrummet. Jag försökte spana på de andra djuren (bland annat en JÄTTEstor svart hund) men de var lite läskiga. Och så vill jag ju inte få deras smittor på mig.

Såhär såg det ut genom luckan på min bur. Tråååkigt att vänta.

IMG_20130929_175036

Men sen äntligen fick jag komma in och träffa doktorn som hette Johanna. Hon klämde på mig och sa att jag var slank för att vara innekatt. Där fick mattantens syster som alltid kallar mig tjock! Om doktorn säger att jag är alldeles lagom och slank, så är det så. Hah! De vägde mig också, men den siffran är hemlig.

Sen sa hon att jag skulle få medicin så att jag skulle kunna kissa igen. Och så fick jag åka hem. Puh!

Dagen efter var jag såhär utmattad:

IMG_20130930_114602

Har ni varit hos doktorn på sistone? Vad tycker ni? Är det läskigt eller mest spännande? Jag tycker lite både och. Men bäst är ju att man oftast blir frisk efteråt!