Muhallabia

Muhallabia är en söt mjölkpudding med ursprung i Mellanöstern. Recept kommer från Nada som driver bloggen www.onearabvegan.com där hon delar med sig av många härliga veganska recept.

1559
1559

Recept och foto: One Arab Vegan

Apelsinblomvatten, rosenvatten och torkade rosenblad kan du hitta i välsorterade livsmedelsbutiker och i matbutiker med inriktning på livsmedel från Mellanöstern.

Veganskt Muhallabia
4 portioner

Detta behöver du

  • 4 3/4 dl osötad sojamjölk *
  • ½ dl ekologiskt socker
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 msk apelsinblomvatten
  • 1/2 tsk rosenvatten (valfritt)
  • Torkade rosenblad och pistasch till garnering (du kan också använda russin, kanel etc.)

* Du kan också använda mandel eller kokosmjölk. Om du använder mandelmjölk, gör gärna egen då de köpta varianterna kan göra din dessert lite tunn.

Gör så här

Börja med att lösa majsstärkelsen i en dl mjölk. Blanda majsstärkelse blandningen tillsammans med resten av mjölken, socker, apelsinblomvatten och rosenvatten i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden tills blandningen tjocknar. Testa att sticka ner en träsked i blandning och om den täcker skeden utan att blandningen direkt rinner av har den en bra konsistens.
Häll upp i serveringsskålar och låt stå i kylen under minst en timme före servering. Garnera generöst med hackad pistasch och torkade rosenblad, eller andra passande tillbehör.