Nora tycker att alla kan testa vegetariskt!

På somrarna gör Djurens Rätt varje år en stor informationsturné och besöker en massa festivaler och marknader runt om i Sverige. Till stor del är det här möjligt tack vare volontärer, det vill säga människor som ställer upp på sin fritid för att jobba tillsammans för djuren. En av de som ställt upp i år är Nora.

1971
1971

Mörkgårig flicka som djurhjälte

– Jag var med på turnéstoppet här på Urkult förra året också, och när min mamma fick mejlet om att Djurens Rätt skulle komma hit i år igen blev jag jätteglad!

Hon tycker att det är en väldigt viktig grej att hjälpa till att informera människor om djurs rättigheter och om vad en kan göra för att djur ska få det bättre, dessutom är det väldigt roligt att få chans att jobba med saker som en brinner för.

– Djur är ju individer precis som oss, men i samhället behandlas de alltför mycket som objekt.

Nora har alltid varit vegetarian och hade för ett tag sen tänkt starta en namninsamling för att skolan skulle börja ha en vegetarisk dag i veckan för alla elever. Men skolan hann faktiskt genomföra detta innan hon ens hade börjat driva frågan.

– Men de är inte jättebra på det. Ibland är det till exempel en vegetarisk sallad till lunch, men på sidan serverar de skinkbitar.

Nora protesterade hos kökspersonalen om detta, men de sa bara att de som vill äta kött ska få göra det vilket hon tycker är ett väldigt konstigt sätt att se på saken.

Hennes bästa tips till andra som vill vara ännu mera djurvänner än vad de redan är, är just att äta mer vego.

– Man kanske kan börja med att testa någon vegetarisk maträtt i veckan för att testa på hur det är, och om det känns bra gå över mer och mer till att skippa köttet.

Vi på Djurens Rätt och Rädda Djuren-klubben är jätteglada för att Nora ville vara med och hjälpa till och tackar så mycket för hennes arbetsinsats för djuren.

Text: Moa Lindholm