Att starta en egen miniklubb är både viktigt och roligt!

Starta en egen miniklubb och var en superhjälte för djuren!

Att starta en miniklubb är något av det viktigaste och roligaste du kan göra i Rädda Djuren-klubben. Att få göra saker som du tycker om samtidigt som du förändrar världen är en väldigt cool känsla! 💪

Alla som är med i en miniklubb är djurens hjältar, och alla miniklubbars superkrafter ser olika ut. Gör det som känns bra för er själva, och gör så mycket som känns lagom. Då har du också som roligast, och det är när du har kul och lär dig grejer som du kan göra störst skillnad!

Det finns tre huvudområden som miniklubbar kan jobba med: Lära✅, Hjälpa✅ och Peppa✅. Läs mer om dem längre ned. Ni kan jobba med ett eller flera av dessa områden. Det är ni själva som bestämmer tillsammans vad just er miniklubb ska göra!

👉HÄR startar du en miniklubb i Rädda Djuren-klubben!

LÄRA sig vad djur behöver för att må bra

Vi tror att kunskap och intresse leder till respekt och medkänsla.💜 För att vara en stark röst för djuren behöver vi veta vad de tycker om eller inte tycker om, och vad de behöver för att ha ett bra liv.🐾 I miniklubbarna kan ni fokusera på att lära er om djur, hur de har det och deras rättigheter. Ju mer ni själva lär er, desto mer kan ni sedan lära andra!

HJÄLPA varandra att vara djurvänner

Eftersom djuren inte kan prata för sig själva behöver vi människor själva påminna oss om varför vi ska tänka på djuren. En engagerad djurvän kan inspirera sina kompisar genom att visa vad en själv gör för djuren. 😻 Du kan också berätta för andra om hur djuren har det och vad de kan göra för att hjälpa till. 🙌

PEPPA fler att ställa sig på djurens sida

Det är tack vare alla klubbmedlemmar som vi tillsammans kan göra en massa bra saker för djuren. 🏆 Tillsammans står vi upp för till exempel alla fiskar och kycklingar som föds upp för att bli mat eller alla råttor och möss som används i djurförsök. Om ännu fler stöttar vårt gemensamma arbete kan vi göra ännu mer! Tillsammans kan vi göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. 🐥🐷🐟🐮

👉HÄR startar du en miniklubb i Rädda Djuren-klubben!

Att komma på vad klubben ska göra

Ni kan till exempel ha en klubb där ni gör någon speciell sorts aktivitet, eller en miniklubb som handlar om ett tema. Om ni tycker om att pyssla - starta en klubb som gör djurvänligt pyssel! 🎨 Är ni en klubb som tycker om att skriva så är kanske att skriva texter till olika forum på internet er grej 💌🖋️ Är ni duktiga på att inspirera andra? Då kan er miniklubb jobba med att värva fler medlemmar och peppa andra att ställa sig på djurens sida!

Svaren på till exempel dessa frågor kan hjälpa er att hitta rätt grej för just er miniklubb:

  • Varför vill ni starta en miniklubb?
  • Hur mycket vill ni hålla på med klubben?
  • Vad vill ni lära er mer om?
  • Vad för typ av saker tycker ni är roligast att göra?
  • Vad vill ni bli ännu mer duktiga på?
  • Vad vill ni lära ut, utforska eller kämpa för?

Vi har alla olika styrkor, och det blir alltid bäst när alla får göra något de tycker är kul. Så skriv ner alla idéer ni kan komma på och välj något som intresserar alla!

Glöm inte bort att det alltid är okej att ändra sig om ni vill byta idé, eller om idén inte blev lika bra eller rolig som ni tänkt er.🤔 Och om ni kör fast längs vägen; tveka aldrig att höra av er till oss. Vi hjälps åt! ❤️

HÄR startar du en miniklubb i Rädda Djuren-klubben!

Om ni fortfarande har svårt att komma på vad ni vill göra hittar ni lite tips här på sidorna bredvid ➡️

Alla miniklubbsmedlemmar får ett eget miniklubbkort där du kan skriva in både miniklubbens namn och ditt eget namn. Välj mellan olika djurmotiv; gris, lamm, räv, kyckling, sköldpadda eller marsvin.

Ge bort ett medlemskap

5 tidningar per år + en välkomstpresent 🎁

Vi får en starkare röst 🐮💪

Läs mer

Rädda Djuren-klubben

Rädda Djuren-klubben är en barnklubb för alla barn upp till 13 år som gillar djur och som vill att djuren ska ha det bra! 🐶🦁🐰

Vi sprider information om djur, hur de har det, deras rättigheter och om hur du kan hjälpa djuren på enkla sätt. Det gör vi genom den här hemsidan och genom vår egen tidning Klubbnytt som våra medlemmar får fem gånger per år.

Kika gärna in på våra sociala kanaler, vi finns på:

Om oss

Rädda Djuren-klubben samarbetar med Djurens Rätt.
Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Vi står alltid på djurens sida.

Om Djurens Rätt

Förälder eller Pedagog?

Vi vill hjälpa alla barn att utveckla medkänsla för alla levande varelser, därför har vi också information och hjälpmedel för dig som är pedagog eller förälder.

Här kan du hitta information för dig som är vuxen och om hur materialet kan användas i din vardag eller i din undervisning.

Läs mer