Lyxig chokladkaka

200 g mjölkfritt margarin 3 dl socker 1,5 dl kakao 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 2 dl sojamjölk Glasyr: 50 g mjölkfritt margarin 100 g mörk choklad 1,5 dl florsocker Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i mjölken och det avsvalnade margarinet. Häll smeten i en smord, rund (26 cm i diameter) kakaopudrad form. Grädda kakan i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den inuti (jag föredrar ca 18 min). Låt kakan svalna. Smält margarinet till glasyren i en kastrull. Bryt ner chokladen och...

1640
1640
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl sojamjölk

Glasyr:

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 100 g mörk choklad
  • 1,5 dl florsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i mjölken och det avsvalnade margarinet. Häll smeten i en smord, rund (26 cm i diameter) kakaopudrad form.

Grädda kakan i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den inuti (jag föredrar ca 18 min).

Låt kakan svalna. Smält margarinet till glasyren i en kastrull. Bryt ner chokladen och rör om tills den har smält. Rör ner florsockret och rör tills glasyren blir slät. Bred den sedan över chokladkakan.

Text: Sara Rudenmo från bloggen Veganvrak